Tilstandskontroll av høyspent kabelanlegg

Vår tilstandskontroll bidrar til å avdekke og lokalisere svakheter slik at disse kan utbedres før et havari inntreffer og gir grunnlag for tilstandsbasert vedlikehold. Med dette øker pålitligheten, sikkerheten og levetiden til viktige kabelforbindelser  

DSC_0985_edited.jpg

Høyspent isolasjonstest med PD & TD diagnose 20-300 Hz

Avansert kabeldiagnose med Damped AC avdekker og lokaliserer svakheter i endeavslutninger, skjøter og kabel, samt den generelle isolasjons aldring. Anlegget testes med en overspenning slik at svakheter som trigges ved jordfeil også avdekkes. Kabelanlegg fra 6,3 til 250 kV med en lengde intill 30 km kan testes. 

1_edited.jpg

Måling av partielle utladninger (PD) uten behov for driftsstans

PD anses som den største bidragsyteren til isolasjonsdegradering. PD målinger kan utføres på de fleste type anlegg fra 6 til 420 kV uten behov for driftsstans. Utstyret kan også midlertidig monteres for overvåking over tid. Periodiske PD målinger bidrar til at havarier unngås

Høyspent isolasjonstest 50 Hz

Kortere kabler <30 meter kan testes med 50 Hz spenningskilde. Brukes hovedsakelig på duplex kabler i trafostasjoner eller på kabelprøver, skjøter eller endeavslutninger som en del av FAT- eller RD-prosjekter.

Vi utfører AC isolasjonstesting opp til 120 kV. Testen kan kombineres med PD-målinger.

 

IMG_1094_edited_edited.jpg

Høyspent isolasjonstest

med TD diagnose 0,1 Hz

Isolasjonstest med VLF Tandelta er den beste metoden for å avdekke vanntrevekst i pex isolasjons, samt fukt i kabel/skjøter.

Kabeldiagnose med

Line Resonance Analysis (LIRA)

Diagnosen avdekker og lokaliserer endringer i kabelens elektriske parametere. Dette avslører eventuelle svakheter ved anlegget.

IMG_1129.JPG

Høyspent isolasjonstest 0,1 Hz

Kabelanlegget utsettes for en overspenning med den hensikt å fremprovosere et kontrollert gjennomslag i svakheter i kabel, skjøter og termineringer. For kortere kabler kan denne testen utføres med 50 Hz utstyr.